Fudbal

Hasan Salihamidžić ne oprašta. Zvijezda Bayerna uhapšena pa dobila po džepu

Hasan Salihamidžić kaznio je zvijezdu Bayerna.

Hasan Salihamidžić - Haber.ba

Na njegovom udaru našao se Benjamin Pavard. Francuz ne prolazi baš najbolje dane u nogometu, mada je u Bayern stigao 2019. godine kao veliko pojačanje, vrijedno 35 miliona eura.

Francuski defanzivac (26) izgubio je startno mjesto u prvaku Njemačke s kojim ne želi razgovarati o produžetku saradnje.

Posla i za policiju

Sky Sport Njemačka javlja kako ni njegov učinak na treninzima nije na zadovoljavajućoj razini. A da stvar bude gora, 26-godišnji Francuz proživljava i neuspjehe izvan terena.

Njemački list Bild otkrio je da je Pavarda prije šest sedmica policija uhapsila u alkoholiziranom stanju za volanom automobila. Dozvola mu je tada oduzeta.

Igrača je novčano kaznio i njegov klub, Bayern iz Munchena. Sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić, kada je saznao šta je Pavard uradio, “ošamario” ga je velikom novčanom kaznom.

Nijemci pišu da je u pitanju petocifreni iznos, prenosi Sportal.

Pavar je sinoć postigao pogodak u utakmici evropske Lige prvaka protiv italijanskog Intera. Možda je to nagovještaj boljih dana za francuskog nogometaša.

Stigao iz Stuttgarta

Inače, Pavard igra na pozicijama stopera i desnog beka.

Karijeru je počeo u Lilleu u francuskoj Ligue 1. Prije šest godina je prešao u njemački Stuttgart. Sa ovim je klubom u svojoj prvoj sezoni osvojio 2. Bundesligu.

U januaru 2019. dogovorio je prelazak u Bayern Munchen koji je završen nakon ispadanja Stuttgarta na kraju sezone.

Godine 2020. osvojio je historijskih šest trofeja – Bundesligu, Kup Njemačke, Ligu prvaka, Superkup Njemačke, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

Pavard je debitirao za reprezentaciju Francuske u novembru 2017. godine. Sa “Trikolorima” je 2018. osvojio Svjetsko prvenstvo u nogometu 2018. i UEFA Ligu nacija 2021, piše Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh