Fudbal

Halilhodžić nakon otkaza u Maroku dobio unosnu ponudu za novi posao

Sada već bivši selektor Maroka Vahid Halilhodžić dobio je zvaničnu ponudu Al Ahlyja da postane njihov novi trener, prenijeli su afrički mediji.

Vahid Halihodžić -Radiosarajevo

Halilhodžić je smijenjen s mjesta selektora marokanske reprezentacije samo dva mjeseca do početka Svjetskog prvenstva u Kataru, ali dva dana nakon otkaza, čini se da bi sljedeća destinacija 69-godišnjeg stručnjaka mogao biti slavni egipatski klub koji je spremio unosnu ponudu za bh. stručnjaka.

Prema navodima le360sporta, velikan iz Kaira zainteresovan je za dovođenje Vahe koji bi trebao voditi Al Ahly od sljedeće sezone, jer je klub nezadovoljan igrom tima pod vodstvom Portugalaca Ricarda Soaresa i po svemu sudeći ostat će bez titule.

Inače, Al Ahly je jedan od najuspješnijih nogometnih klubova na svijetu prema ukupnom broju osvojenih trofeja. Al Ahly je osvojio 42 naslova nacionalnog šampionata, 37 naslova nacionalnog kupa i 11 naslova nacionalnog superkupa.

U međunarodnim takmičenjima klub je osvojio rekordnih 10 naslova afričke Lige prvaka i najuspješniji je nogometni klub u afričkoj historiji.

Podsjetimo, ovo je treći put u karijeri da Halilhodžić uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu dobije otkaz, a ranije mu se to dešavalo sa Obalom Slonovače 2010. godine te s Japanom 2018. godine.

Istovremeno, marokanski mediji objavili su da će NS Maroka našem treneru morati isplatiti preko tri miliona eura odštete nakon što su mu uručili otkaz. prneosi “Klix”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh