Fudbal

Lista koja je šokirala nogometni svijet: Stiglo objašnjenje zašto Messi neće dobiti Zlatnu loptu

Još u istom danu kada je francuski sportski časopis France Football objavio popis od 30 nominiranih nogometaša za godišnju nagradu koju dodjeljuje, krenule su polemike.

Lionel Messi - Agencije

Kako i ne bi, kada jedan od najboljih nogometaša svih vremena, argentinski virtuoz Lionel Messi nije niti među 30 onih koji bi mogli uzeti možda i najvrijedniju pojedinačnu nagradu u svijetu nogometa, piše Raport.

Osvajač sedam Zlatnih lopti ovoga puta je zasigurno neće uzeti, a javnost je nekako htjela da joj se objasni zašto napadača PSG-a nema na popisu 30 najboljih. Pogotovo stoga što unutra jeste Cristiano Ronaldo, koji također nije imao baš najbolju sezonu u redovima Manchester Uniteda, gdje se vratio prošlog ljeta.

“Njegov izostanak je šok, ali promjena pravila oko izbora (računa se sezona, a ne godina) i promjena kluba nisu mu pomogle. Nije blistao ni u reprezentaciji tokom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Zabio je samo šest ligaških golova u prvoj sezoni u PSG-u i dojam je da je bolji dio Messija ostao u Barceloni”, objašnjavaju iz L‘Equipea, drugog tiražnog francuskog sportskog dnevnika.

S druge strane, ovako se objašnjava to što je Ronaldo ipak među 30 nominiranih, i to po 18. put u karijeri, po čemu je rekorder.

“Postao je najbolji strijelac svih vremena na reprezentativnom nivou, zabio je šest golova u grupnoj fazi Lige prvaka i završio sezonu s 32 pogotka. Više nego dovoljno da se nađe u eliti”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh