Fudbal

Guardiola je sam stvorio “stroj” za trofeje: Znate li ko je jedini bio tu prije njega?

Pepu Guardioli mnogi zamjeraju veliko trošenje novca kojim je stvorio “stroj” za osvajanje trofeja u Manchester Cityju, a tome u prilog ide i činjenica da je od 2016. godine promijenio kompletnu ekipu.

Pep Guardiola - Nezavisne.com

Odlaskom Fernandinha, koji je bio i klupski kapiten, ostao je samo još jedan nogometaš koji je dres kluba s Etihada nosio prije Pepa Guardiole.

Guarioli se, čini se, s pravom zamjera veliko trošenje novca, ali su i rivali u Engleskoj trošili gotovo identične novčane iznose za pojačanja i pravili su velike promašaje. Španskom stručnjaku treba odati priznanje zbog brojnih “pogodaka” na transfer-tržištu.

Od 31 nogometaša koji su trenutno u seniorskom rosteru i s kojima Guardiola raspolaže u ovom trenutku, samo jedan nogometaš bio je tu prije njega.

Naravno, u pitanju je najbolji igrač kluba godinama unazad i ponajbolji svjetski playmaker Kevin de Bruyne. Sjajni Belgijanac u City je došao prije početka sezone 2015/2016, nakon čega je postao najvažniji igrač na Etihadu.

De Bruynea je City doveo za 76 miliona eura nakon što je igrao sjajno u Wolfsburgu. Prethodno, Chelsea ga se “riješio” i mislio da je zaradio kada ga je prodao za 22 miliona eura upravo Wolfsburgu.

Za šest godina Guardiola je osvojio 11 trofeja, ali i zastao na posljednjoj prepreci u borbi za toliko željeni pehar Lige prvaka, prenosi Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh