Fudbal

Prvo pojačanje za prvaka Italije: Origi stigao u Milan!

Belgijski napadač Divock Origi stigao je u Milano na medicinske preglede, kako bi mogao da potpiše za šampiona Italije kao slobodan igrač.

Divock Origi - twitter

Milan konačno završava jedan transfer. Pošto je ostao bez Svena Botmana, Renato Sanchez se čini sve daljim, a i dalje se vode pregovori oko dovođenja Asensija ili Ziyecha, a ni direktorski tandem Maldini-Massara još nije produžio ugovor u Milanu je među pristalicama Rossonera zavladala blaga panika.

Zbog toga dolazak Origija na medicinske preglede, znatno ranije dogovoren, ipak predstavlja dobru vijest. Origiju je istekao ugovor sa Liverpoolom i sada dolazi na formalizovanje saradnje sa Milanom.

Belgijanac je na Anfield stigao još davne 2014. godine iz Lillea u transferu vrijednom 13 miliona funti. U karijeri je nastupao još za Wolfsburg.

Za Liveprool je odigrao 175 utakmica, postigao 41 pogodak i upisao 18 asistencija. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh