Fudbal

Gareth Bale: Imam gomilu ponuda

Ovo je najveći rezultat u historiji velškog nogometa, rekao je Geret.

Andrij Jarmolenko skrenuo je Bejlov (Gareth Bale) slobodni udarac u vlastitu mrežu za pobjedu (1:0) Velsa protiv Ukrajine u Kardifu, pa je tako izboren prvi Mundijal nakon 1958. godine. Bejl će krajem juna napustiti Real Madrid nakon devet godina, a iako se zasad ne zna gdje ćnastaviti karijeru, Velšanin tvrdi:

– Imam gomilu ponuda.

Nagađa se kako će 32-godišnji Bejl potražiti klub u kojem će imati zagarantirano mjesto startera jer želi biti u formi za Mundijal 2022. Sezonu 2020/21 proveo je na posudbi u Totenhemu zabivši 16 golova, pa povratak u Premieršip ne može se isključiti kao ni odlazak u rodni mu Kardif, iako igraju u drugom rangu engleskog nogometa – Čempionšipu. Međutim, jedna od opcija za Bejla je i odlazak u Ameriku, konkretno u redove DC junajteda, prenosi SN.

Glumac Rob Makelheni (McElhenney) smatra da bi peterostruki osvajač Lige prvaka trebao okušati sreću u jednom drugom velškom klubu, konkretno Vreksemu (Wrexham), čiji je suvlasnik. Ostaje za vidjeti koju će opciju odabrati, piše Avaz.

– Ovo je najveći rezultat u historiji velškog nogometa. Svi smo ekstatični i idemo na SP! To je ono za što smo radili od prvog dana, tako smo sretni, rekao je Bejl nakon plasmana na Mundijal 2022.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh