Fudbal

Pogledajte lom koji je pred duel u Milanu napravio Ibrahimović

Rosoneri” su pred 80.000 gledalaca svladali Atalantu rezultatom 2:0, ali odluka o novom prvaku ipak će pasti u posljednjem kolu jer slabašni Kaljari nije uspio zaustaviti “Nerazzurre”.

Zlatan Ibrahimović - Getty

Milan našeg Radeta Krunića u nedjelju je na San Siru napravio veliki korak prema osvajanju prvog naslova prvaka nakon 11 godina čekanja. “Rosoneri” su pred 80.000 gledalaca svladali Atalantu rezultatom 2:0, ali odluka o novom prvaku ipak će pasti u posljednjem kolu jer slabašni Kaljari nije uspio zaustaviti “Nerazzurre” našeg Edina Džeke, koji nakon trijumfa 3:1 zaostaju dva boda za liderom, piše Avaz.

Nedostaje još samo bod
Milanu će u posljednjem kolu biti dovoljan i bod na gostovanju kod Sasuola, s obzirom na bolji međusobni omjer od Intera, koji će ugostiti Sampdoriju.

Milan je dakle, bio bolji od ekipe iz Bergama, koja bi ove sezone mogla ostati bez plasmana u evropska takmičenja. Za vodstvo je u 56. minuti pogodio Rafael Leao, a konačnih 2:0 je nakon sjajnog solo prodora preko polovice terena postavio Theo Hernandez.

Inače, gomila navijača nije bila prisutna samo na tribinama San Sira, već je navijačka groznica po “crveno-crnom” dijelu Milana trajala čitavog dana. Iz Italije stižu prizori dolaska klupskog autobusa pred stadion, gdje ga je dočekalo razdragano mnoštvo Milanovih tifoza.

Ibra dodatno podigao atmosferu

U jednom trenutku, sa svog se mjesta u autobusu skroz do vozačevog dijela uputio Zlatan Ibrahimović. Legendarni 40-godišnji napadač dodatno je podignuo već ionako uzavrelu atmosferu lupanjem po prednjem staklu, a u jednom ga je trenutku i razbio.

Dogodio se i šaljivi trenutak, jer u isto vrijeme kada je Zlatan gestikuliranjem i mahanjem podizao navijače, u zanosu, udarajući po staklu, ono se i razbio. A kad je vozač to shvatio, baš i nije ostao ravnodušan. Ipak, ne sumnjamo u to da će se staklo popraviti, počinjena šteta je minimalna.

Trenutke ludnice u Milanu pred utakmicu s Atalantom pogledajte ispod, prenosi SN.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh