Fudbal

Carlo Ancelotti: Nakon ovog poglavlja u Realu, vjerovatno ću se povući

Slavni italijanski trener Carlo Ancelotti rekao je da će se vjerovatno penzionisati nakon što napusti Real Madrid.

Carlo Ancelotti - Weloba.com

Ancelotti je postao prvi trener koji je bio prvak u pet najvećih evropskih nogometnihh liga nakon što je osvojio titulu u LaLigi s Realom ove sezone. On je otkrio da razmišlja o penziji.

“Nakon ovog perioda u Realu vjerovatno ću se povući. Ipak, ako Real želi da ostanem ovdje još 10 godina, ja ću ostati”, rekao je Ancelotti za Amazon Prime Video.

Popularni Don Carlo je ranije izjavio da su u njegovom srcu dva tima, Milan i Real Madrid.

Ancelotti trenutno prolazi kroz neke od najboljih trenutaka njegove karijere. Iako je na klupi proveo više od 20 godina, Italijan je priznao da je rijetko bio sretniji nego što je sada.

Ipak, kada ode, on ima jasan plan.

“Volio bih biti sa svojim unucima, otići na odmor sa suprugom. Toliko je stvari koje sam morao zapostaviti. Postoje mnoga mjesta na kojima nisam bio, među njima su Australija i Rio de Janeiro. Želim češće posjećivati svoju sestru. Nažalost, ne možete sve stići, tako da ću to raditi kad odem u penziju”, kazao je Ancelotti.

Odgovorio je i na pitanje da li bi vodio reprezentaciju Kanade.

“Zašto ne? Volio bih to, Kanada je dobra u posljednje vrijeme”, riječi su italijanskog strućnjaka.

U intervjuu je govorio i o sjajnom napadaču Reala Karimu Benzemi.

“Ne trebate trenirati ili voditi Karima, trebate ga samo iskoristiti. On je sjajan profesionalac, skroman je i sjajan igrač. Donio nam je mnogo pobjeda, bio je ključan ove sezone. On je sada jedan od najpoznatijih igrača svijeta, a i dalje je ponizan. Mislim da je u tome njegova snaga. Osvojit će Zlatnu loptu, ali ne samo zbog sebe, nego jer je iza njega čvrsta struktura jakog kluba”, završio je Ancelotti, piše Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh