Fudbal

Ćavi: Zakomplikovali smo sami sebi život, ali još je sve pod kontrolom

Ovo je naša stvarnost, rekao je trener Barcelone.

Xavi Hernandez - arhiva

Barcelona je porazom (0:1) protiv Rajo Valjekana potvrdila sad već evidentnu krizu, a mladi trener Ćavi (Xavi Hernández) podsjetio je s izjavom na svog prethodnika Ronalda Kumana (Koemana), piše Avaz.

– Zaslužili smo igrom puno više od poraza, ali nismo imali osobnost koju smo morali imati u ključnim trenucima. Ovo je naša stvarnost, rekao je Ćavi.

U novembru smo bili deveti
Nakon što je Barsa usred Madrida potopila (4:0) Real činilo se da je njena stvarnost daleko ljepša te da čak može i do naslova. Sada o tituli niko ne razmišlja, gleda se samo kako osigurati Ligu prvaka. Barcelona je druga na tabeli, sa šest bodova više od Betisa koji je na petom mjestu.

– Zakomplikovali smo sami sebi život, ali još je sve pod kontrolom. U novembru smo bili deveti. Ne bojimo se igrati, ali stvari se kompliciraju. Odmorimo se i razmislimo o Majorci. Imamo pet finala do kraja sezone, kazao je Ćavi ciljajući na pet završnih utakmica prvenstva.

Što se s ekipi dogodilo nakon spomenute velike pobjede u Madridu? Ćavi ne zna odgovor.

– Ne znam. Svi smo bili uzbuđeni zbog tog dobrog niza i onih dobrih utakmica koje smo odigrali. Bili smo uzbuđeni zbog moguće borbe za naslov. Sada se moramo motivirati da bismo mogli igrati Ligu prvaka sljedeće godine. Ljut sam, razočaran, jer je protiv Raja bila zlatna prilika da riješimo pitanje Lige prvaka. Moramo kritizirati sebe i rasti – istakao je trener Barcelone.

Greška trenera
Kritizirao je Ćavi i samog sebe.

– Danas sam pogriješio kao trener. Pogotovo u motivaciji igrača. Mislio sam da sam dao sve, ali nisam – zaključio je Čavo, prenosi SN.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh