Fudbal

Levandovski spasio Bajern

Nakon gostujućeg poraza od Viljareala u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka, Bavarci nisu bili pravi ni na domaćem terenu.

Fudbaleri Bajerna našeg Hasana Salihamidžića svladali su na “Allianz Areni” Augsburg s 1:0, u 29. kolu njemačke Bundeslige, golom iz penala osam minuta prije kraja.

Nakon gostujućeg poraza od Viljareala u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka, Bavarci nisu bili pravi ni na domaćem terenu. Iako su cijelo vrijeme imali inicijativu, nekoliko su puta ozbiljno zaprijetili i komšije iz Augsburga. Mreže su bile netaknute sve do 82. minute, kada je Robert Levandovski (Lewandowski) postigao gol iz jedanaesterca svoj 32. pogodak sezone, piše Avaz.

Volfsburg je danas upisao visoku pobjedu protiv Arminije iz Bilefelda (4:0), a Borusija Menhengladbah slavila je u gostima kod otpisanog Grojter Firta (2:0). Keln je napravio preokret u posljednjem dijelu utakmice protiv Majnca (3:2).

Standings provided by SofaScore LiveScore


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh