Fudbal

Tuhel: Bilo je neophodno da sada obavimo dobar posao

Veoma dobra partija i zaslužena pobjeda, rekao je menadžer Čelzija.

Thomas Tuchel - Twitter

Menadžer Čelzija Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) bio je presretan reakcijom svojih izabranika na poraz od Real Madrida u Ligi prvaka (1:3). Naime, “Plavci” su danas deklasirali (6:0) Sautempton u gostima.

Zaslužena pobjeda
-Veoma dobra partija i zaslužena pobjeda. Ovo je teško gostovanje, ali mi smo učinili da izgleda lako. Bili smo veoma koncentrisani sa loptom i ostvarili smo odličan rezultat. Od starta smo djelovali usredsređeno i odlučni da popravimo utisak – bili smo opasni i žustri u duelima. Stvorili smo mnogo šansi, rekao je Tuhel i dodao:

– Željeli smo nastaviti igrati u istom ritmu, ali pred nama je još mnogo utakmica, tako da samo u nastavku malo spustili ritam. Ipak, igrali smo s dobrim mentalitetom do kraja.

Dvostruki stijrelac bio je njemački fudbaler Timo Verner (Werner).

– Mogao je da postigne i više golova. Imao je mnogo prilika. Igrao je na svojoj omiljenoj poziciji, znali smo da će moći da iskoristi prostor iza odbrane. Na njemu je bilo da pošalje poruku svima, i on je to i učinio.

Težak meč
Novinari su još jednom pitali Tuhela za poraz od Real Madrida. Revanš u glavnom gradu Španije igra se već u utorak.

– Potpuno drugačiji protivnik i utakmica. Bilo je neophodno da sada obavimo dobar posao. Dobre su vijesti da smo uspjeli, a u revanšu s Realom nas čeka težak posao – zaključio je trener Čelzija, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh