Fudbal

Benzema: Nisu golovi ono čime sam najzadovoljnji

Ne igram fudbal da bih bio najbolji na svijetu, igram ga za ovakve večeri, rekao je Francuz.

Karim Benzema - avaz.ba

Junak pobjede Real Madrida u Londonu (1:3) Karim Benzema uživa u ovacijama sa svih strana svijeta.

– Ne igram fudbal da bih bio najbolji na svijetu, igram ga za ovakve večeri, rekao je Benzema nakon što je potopio Čelzi i dodao:

– Odigrali smo veliku utakmicu, za razliku od one protiv PSG-a, kad smo sjajno odradili zadnjih 15-20 minuta, sad smo bili pravi od prve do zadnje minute. Golovi? Ako mogu zabiti tri, to je bolje nego dva, ha, ha, ha… Ali, nisu golovi ono čime sam najzadovoljnji, prije svega jako sam oduševljen pobjedom, našom ekipim. Dobri smo, ali još je mnogo toga pred nama, mnogo ciljeva koje moramo ostvariti – zaključio je Benzema.

U zadnjih sedam utakmica u kojima je igrao zabio je 13 pogodaka, a bio je strijelac protiv svakog od tih sedam timova. Dodao je tome i četiri asistencije! Benzema je u 34. godini, nema sumnje, ravnopravni kandidat za Zlatnu loptu, pogotovo ako odvuče Real do još jednog naslova prvaka Evrope. I Španije, naravno, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh