Fudbal

Čuvena fudbalerka uhapšena zbog zlostavljanja djece

Američka fudbalerka Hope Solo uhapšena je u Sjevernoj Karolini zbog toga što se sumnja da je zlostavljala djecu.

Hope Solo - AFP

Ona se navodno opirala hapšenju u trenutku kada je policija probala da do nje dopre, iako je prethodno pronađena u alkoholiziranom stanju.

Kako je objavila policija iz Winston Salema, Solo je privedena u četvrtak na parkingu, dok je bila u autu sa dvoje djece, a motor je radio duže od sata.

Rick Nichols, advokat fudbalerke kaže da ona želi da se i ovog puta odbrani od optužbe za koju se tereti.

“Hope ne može da govori o slučaju, ali želi da svi znaju da su djeca njen život i da je odmah puštena na slobodu. Trenutno je sa porodicom kod svoje kuće i nastoji da se odbrani svih optužbi”, kazao je advokat. prneosi “N1“.

Solo je i prije osam godina imala incident kada je uhapšena zbog nasilja u porodici, a iza sebe ima i tuču u pijanom stanju, kao i vrijeđanje Brazilaca tokom Olimpijskih igara u Riju 2016.

Četrdesetogodišnjakinja je smatrana za jednu od najboljih golmanki na svijetu, a ima dvije olimpijske titule, jednu svjetsku i priznanje za sportistkinju godine u Sjedinjenim Državama između ostalog.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh