Fudbal

Tjelohranitelji spasili Salaha u Senegalu

Osim poraza Egipćana treba izdvojiti i ružne scene koje su se događale za vrijeme izvođenja jedanaesteraca, ali i nakon meča

Svaštaje bilo u revanš utakmicama završne runde afričkih kvalifikacija za Mundijal u Kataru… Sadio Mane i društvo su ponovno nakon penala bili bolji od Egipta (3:1), a upravo je napadać Liverpula opet presudio ‘Faraonima’.

Ipak, osim poraza Egipćana treba izdvojiti i ružne scene koje su se događale za vrijeme izvođenja jedanaesteraca, ali i nakon meča. Naime, svi igrači, kao i golman Egipta konstantno su za vrijeme penala bili ometani laserima, ali sudac se nije oglasio niti u jednom trenutku. Prvi jedanaesterac za Egipćane izveo je Mohamed Salah, ali je pucao jako loše te je lopta otišla daleko iznad gola. Na kraju Egipćani su upisali poraz, a zvijezda Liverpula na ružan je način ispraćen sa stadiona.

Salah je doslovno morao spašavati živu glavu. Prvo su ga se htjeli dočepati navijači koji su upali na teren, da bi ga potom dio njih s tribina počeo gađati raznim predmetima u trenutku kada je ulazio u tunel. U čitavoj priči u jednom se trenutku morao uplesti i njegov tjelohranitelj, prenose SN.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh