Fudbal

Ivaylo Petev: U svaki meč ulazimo nastojeći da budemo bolji

Gruzija i Luksemburg su dosta napredovali posljednjih godina i moramo ozbiljno odigrati ove dvije utakmice, rekao je Ivaylo Petev, selektor fudbalske reprezentacije BiH

Okupljanjem u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici danas su počele pripreme “A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine za prijateljske susrete sa Gruzijom i Luksemburgom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Uoči prvog treninga predstavnicima medija su se obratili selektor Ivaylo Petev i bh. reprezentativac Eldar Ćivić.

“Ulazimo u novi ciklus sa ove dvije prijateljske utakmice. Nama nije važno da li su one prijateljske ili kvalifikacione, u svaki meč ulazimo nastojeći da budemo bolji i da napredujemo. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetno. Od igrača ću tražiti maksimalno zalaganje i očekujem da izvučemo mnogo pozitivnih stvari iz ovih susreta“, rekao je Petev i dodao:

“Tu je 90 posto igrača koji su i prošle godine bili tu. To je još jedan pokazatelj da ne dijelimo utakmice na prijateljske i kvalifikacione, već da su nam sve bitne. Smatram da su tu oni koji najviše zaslužuju da budu u reprezentaciji. Gruzija i Luksemburg su dosta napredovali posljednjih godina i moramo ozbiljno odigrati ove dvije utakmice.“

Selektor BiH se osvrnuo i na igrački kadar.

“Od pozvanih igrača neće doći Kenan Pirić zbog porodičnih razloga. Nažalost, Sanjin Prcić se u posljednjoj utakmici povrijedio pa ni na njega nećemo moći da računamo. Siniša Saničanin i Anel Ahmedhodžić će nam se priključiti sutra“, pjasnio je Petev.

Eldar Ćivić je izjavio da je važno upisati pobjede, bez obzira što se radi o prijateljskim utakmicama.

“Očekuju nas utakmice protiv ekipa koje imaju kvalitet. Mi smo došli ovdje da što bolje odradimo posao i da pokrenemo niz pobjeda. Selektor je pozvao najjači sastav jer želimo da iskoristimo ove mečeve da se što bolje uigramo. Naravno da ozbiljno ulazimo u predstojeće susrete i spremni smo da pružimo maksimum“, kazao je Ćivić.

Reprezentativci će danas odraditi i jedan trening.

Obje utakmice, 25. marta protiv Gruzije i četiri dana kasije protiv Luksemburga, igraće se na stadionu “Bilino polje“ u Zenici s početkom u 20.45 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh