Fudbal

Rüdiger na kraju sezone napušta Chelsea i bez odštete prelazi u Juventus

Antonio Rudiger (29), prema tvrdnjama La Gazzette dello Sport, na ljeto bi trebao postati novi igrač Juventusa.

Antonio Rudiger - Screenshot

Nijemac je dogovorio sve uvjete s italijanskim klubom i po završetku sezone trebao bi napustiti Chelsea i pridružiti se Juveu kao slobodan igrač, javlja Gazzetta.

Potpisat će četverogodišnji ugovor čija vrijednost nije poznata, no ranije se isticalo da je jedan od najboljih stopera Premier lige tražio plaću od 12 miliona eura godišnje.

Chelsea mu je oklijevao dati toliki iznos iako je navodno dogovor bio postignut prije nego što je Roman Abramovič završio pod sankcijama. Gazzetta piše da ga je htio i Real, ali se Rudiger odlučio za Juve.

Rudiger je u Chelsea došao 2017. godine upravo iz Italije, tačnije iz Rome, za 35 miliona eura. Za londonski je klub nastupio 190 puta i postao neizostavan član udarne jedanaestorke. Karijeru je započeo u Stuttgartu, iz kojeg se i otisnuo u Romu, prenose Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh