Fudbal

Hasan Salihamidžić se prisjetio rata: Bombardovana je Jablanica, bilo je strašno

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i aktuelni sportski direktor Bayerna, Hasan Salihamidžić, za njemačke medije govorio je o ratnim dešavanjima u Ukrajini.

Hasan Salihamidžić - Haber.ba

Salihamidžić je zgrožen dešavanjima u Ukrajini u kojoj svakodnevno desetine ljudi gubi živote, a popularni Brazzo prisjetio se agresije na BiH.

“Ne mogu vjerovati da se u ovom trenutku u Europi događa agresija. Šokiran sam, nadam se da će prestati, rekao je Salihamidžić i dodao:

“Rat je počeo kada sam bio na U16 Evropskom prvenstvu na Kipru. Vratio sam se u BiH i bilo je strašno. Bombardovana je Jablanica. Hvala Bogu da smo svi preživjeli.”

Hasan je s porodicom otišao u Hamburg čiji je dres obukao i debitovao u Bundesligi tri godine nakon rata.

Brojne su sankcije država Europe i svijeta prema Rusiji, a podsjetimo da su FIFA i UEFA jučer izbacili Rusiju i ruske klubove iz međunarodnih takmičenja, piše Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh