Fudbal

FIFA zabranila Rusima tri stvari i zaprijetila im novim žestokim sankcijama

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) donijela je odluka da, zbog ruskog vojnog napada na Ukrajinu, na tlu Rusije neće biti međunarodnih nogometnih utakmica, a ova selekcija će svoje mečeve igrati na neutralnom terenu bez gledatelja.

U svom saopštenju, FIFA je i zaprijetila Rusiji isključenjem ukoliko se situacija brzo ne popravi.

Ruska reprezentacije neće smjeti također koristiti ni rusku himnu ni rusku zastavu, a ova odluka je donesena jednoglasno.
“Nastavit ćemo dijalog s MOK-om, UEFA-om i drugim sportskim organizacijama kako bi odredila sve dodatne mjere ili sankcije, uključujući potencijalno isključenje iz takmičenja, koje će se primijeniti u bliskoj budućnosti ukoliko se situacija ne bude brzo popravljala”, poručili su iz FIFA-e.

Podsjetimo, brojni savezi, nogometni stručnjaci i igrači u posljednje vrijeme vrše pritisak na FIFA-u da Rusiji zabrani učestvovanje na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Poljska, Švedska i Češka već su najavile da neće igrati baraž za Svjetsko prvenstvo s Rusima, a predsjednik Francuskog nogometnog sveza (FFF) Noel Le Graet poručio je kako nema ništa protiv da se Rusima zabrani igranje na Mundijalu. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh