Fudbal

Scena koja će obići svijet: Zinčenko plakao dok je čitav stadion aplaudirao za Ukrajinu

Jedan od najboljih ukrajinskih nogometaša Oleksandr Zinčenko (25) pustio je suzu tokom aplauza podrške za Ukrajinu uoči meča njegovog Manchester Cityja i Evertona koji se danas od 18:30 sati igra na Goodison Parku.

Oleksandr Zinčenko - Twitter

Zinčenko je bio u krupnom kadru kamera kada je aplauz podrške za Ukrajinu počeo na stadionu Evertona, a mogle su se vidjeti gorke suze i koliko mu je teško zbog stanja u kojem se ova država trenutno nalazi.

Također, po izlasku na zagrijavanje odmah prišao svom sunarodnjaku Vitaliju Mikolenku koji nastupa za Everton, a i taj trenutak izazvao je aplauz na stadionu.

Ovaj po potrebi defanzivac i veznjak ranije je žestoko kritikovao predsjednika Rusije Vladimira Putina, rekavši kako mu želi smrt u bolu i patnji, no njegovu objavu ubrzo je obrisao Instagram.

Nakon toga se još oglašavao na društvenim mrežama, a najviše pažnje izazvala je reakcija na navijače Dinama koji su tokom meča Evropske lige protiv Seville pružili podršku Ukrajini, prenosi Klix.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh