Fudbal

Tragedija pogodila Manchester City: Sa visine od 100 metara pao je u svoju smrt

Bivši glavni liječnik Manchester Cityja pao je sa visine od 100 metara u smrt kada su on i njegova supruga posjetili planinu na kojoj je zaprosio prije 27 godina, piše The Sun.

Tragedija pogodila Manchester City: Sa visine od 100 metara pao je u svoju smrt - Screenshot

Dr. Jamie Butler, 54, postavio je pitanje svojoj supruzi Margaret na Striding Edgeu u Lake Districtu 1994. godine. Par, iz Altrinchama, šire oblasti Manchestera, vratio se na isto mjesto prošlog novembra kako bi se podsjetili

Ali je istraga utvrdila da je liječnik pao s planine pri slaboj vidljivosti nakon što se spustila magla.

Par je krenuo u poslijepodnevnu šetnju, a gospođa Butler je rekla kada je par stigao do Striding Edgea da je bila preumorna i da je dr. Butler sam prošetao njime kako bi pronašao tačno mjesto gdje ju je zamolio da se uda za njega.

U izjavi, gospođa Butler je opisala kako je vidjela svog muža kako odlazi u maglu. Nakon što ga nije bilo neko vrijeme, dozivala ga je, ali nije dobila odgovor i pozvala je policiju.

Gorski spasioci pronašli su njenog supruga ispod grebena mrtvog od posljedice višestrukih ozljeda.

Dr. Butler postao je liječnik Manchester Cityja 2007., a 2009. je unaprijeđen u višeg medicinskog službenika, a kasnije je bio dio fizio tima u Premiership ragi timu Sale Sharks.

Njegov bivši kolega, Doug Jones, rekao je za MailOnline: “Bio je stvarno fantastičan tip koji nije imao lošu riječ za reći ni o kome.

“Bio je jako voljen od strane osoblja i igrača i u Saleu i u Man Cityju… jednostavno niste mogli ne biti topli prema njemu.”

Mrtvozornica Kirsty Gomersal zaključila je da je smrt nastupila kao rezultat nesretnog slučaja.

“Jamie je bio muž pun ljubavi s dva dječaka blizanca koje je obožavao. Zauvijek će mu nedostajati. Umro je radeći ono što je volio.”, rekla je gospođa Butler, piše Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh