Fudbal

Najnepoznatiji hobi Diega Maradone: Nije ostvario san da uživo gleda meč

Kao i milioni drugih ljudi širom svijeta, svakog ponedjeljka Diego Armando Maradona imao je svoju rutinu. Upalio bi televiziju da uživa u američkom fudbalu, što je bilo jako malo poznato.

Diego Maradona - Tanjug/AP

NFL je bio velika strast i hobi legendarnog Argentinca i uživao je u utakmicama svakog prvog dana u sedmici.

“Sviđa mi se. Sviđaju mi ​​se potezi, čista strategija. Mogu vam dati neke ideje”, govorio je Maradona svojevremeno za argentinski list Olé u najavi Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Međutim, argentinska zvijezda nikada nije uspjela ostvariti svoj san i gledati NFL utakmicu uživo.

Radi se o tome da mu je, nakon pozitivnog testa na efedrin koji ga je izbacio sa Svjetskog prvenstva 1994. u Sjedinjenim Američkim Državama, ta zemlja odbijala izdati vizu.

“Želio bih gledati utakmicu američkog fudbala, jer ponedjeljkom ne propuštam utakmice”, požalio se legendarni igrač.

Maradona je imao strast prema NFL-u, a ne i prema nekom timu posebno. Iako je priznao svoje divljenje dvojici legendarnih quarterbackova:

“Sviđa mi se Favre, onaj koji je napustio New York, ali volio bih biti kao Peyton Manning”, rekao je Maradona, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh