Fudbal

Chelseajevi nogometaši klanjali džumu u Abu Dhabiju

Četiri fudbalera Chelseaja klanjala su džumu-namaz u Bijeloj džamiji šeika Zayeda u Abu Dabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Chelseajevi nogometaši klanjali džumu u Abu Dhabiju - Instagram

Fotografiju ispred džamije objavio je Antonio Rudiger, a u njegovom društvu bili su Malang Sarr, N’Golo Kante i Hakim Ziyech.

“Mubarek džuma za svu moju muslimansku braću i sestre”, napisao je Rudiger uz fotografiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antonio Rüdiger (@toniruediger)

Bijelu džamiju šeika Zayeda godišnje posjeti više miliona ljudi. Građena je 20 godina i najveća je džamija u UAE. Izgađena je od bijelog mermera, protkana zlatom, kristalima i poludragim kamenjem. Može primiti oko 55.000 vjernika, a njena izgradnja koštala je 500 miliona američkih dolara.

Chelsea sutra u Abu Dabiju igra finale Svjetskog klupskog prvenstva protiv Palmeirasa. Plavci su u polufinalu savladali Al-Hilal sa 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Romelu Lukaku u 32. minuti, piše SCsport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh