Fudbal

Počelo je! Newcastle je upravo za rekordnu sumu doveo novo pojačanje

Newcastle United dovršio je potpisivanje Bruna Guimaraesa iz francuskog velikana Lyona za 43 miliona funti (51.6 miliona eura), što je klupski rekord kada su u pitanju transferi, piše The Sun.

Bruno Guimaraes - Screenshot

U priopćenju kluba stoji: “Newcastle United sa zadovoljstvom potvrđuje da je brazilski reprezentativac Bruno Guimaraes potpisao ugovor na četiri i po godine.

“24-godišnji veznjak pridružuje se Magpiesima za neotkrivenu sumu iz Lyona, gdje je bio jedan od najboljih igrača u Ligue 1 u protekle dvije sezone, a nosit će dres sa brojem 39 – broj taksija koji je nekada vozio njegov otac.”

Howe vjeruje da je potpisivanje s Guimaraesom ojačalo njegovu tim u borbi do se sačuva status premijerligaša do kraja sezone.

“Bruno je iznimno uzbudljiv talent i bio je jedna od naših primarnih meta pa mi je drago što sam ga osigurao. On će ojačati naš tim pred izazove koji slijede.

“On je bio jedan od najboljih igrača u Francuskoj i standardni je reprezentativac za Brazil tako da ne sumnjam da će naši navijači zaista uživati ​​gledajući ga. Radujemo se što ćemo ga dočekati u klubu po povratku s reprezentacije.”

Newcastle će u utorak nastaviti svoju borbu za ostanak u Premier dočekujući Everton Franka Lamparda na St James’ Parku, prenosi Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh