Fudbal

N/FS BiH kaznio Široki i Zrinjski zbog veličanja ratnog zločinca

Stadion Pecara i stadion pod Bijelim Brijegom ostat će zatvoreni za navijače jedno kolo zbog veličanja ratnog zločinca Slobodana Praljka, potvrdio je za N1 predsjednik disciplinske komisije N/FS BiH Goran Kosorić.

N/FS BiH - SportSport.ba

Osim toga, Zrinjski i Široki Brijeg kažnjeni su i novčano. Širokobriježani će platiti kaznu u iznosu od tri hiljade konvertibilnih maraka, dok će HŠK Zrinjski platiti četiri i po hiljade maraka kazne, jer je na njihovom stadionu došlo do upotrebe pirotehnike.

N/FS BiH odlučio je kazniti i službena lica na utakmicama Zrinjski – Posušje i Široki Brijeg – Sarajevo jer nisu zaustavili meč nakon incidenata koji su se dogodili, a po pravilniku su to morali uraditi. Ukupno četiri službena lica kažnjena su sa po 500KM kazne.

Podsjećamo, navijači Zrinjskog i Širokog istaknuli su slike osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, piše N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh