Fudbal

Futsal spektakl na mostarski način: Kiše domaćin Zrinjskom, Ćemalović i Rebac očekuju pobjedu

Veliki derbi Prve futsal lige Bosne i Hercegovinu u subotu sa početkom od 20 sati u dvorani USRC Midhad Hujdur – Hujka u Mostaru odigrat će gradski rivali Mostarske Kiše i Zrinjski. Iako spadaju u red favorita u svojoj grupi, ni Kiše, ni Zrinjski u dosadašnja dva kola nisu upisali bodove. Istina, Mostarske Kiše odigrale su samo jednu utakmicu, i to u Čapljini gdje su doživjeli poraz rezultatom 4:1. Zrinjski je sa druge strane upisao dva poraza.

– Meni je jako žao što je ovo derbi Lige Federacije BiH, a ne Premijer futsal lige BiH, jer i Zrinjski, a i mi zaslužujemo veći rang. Ovi mladi igrači zaslužuju podršku. Sve su to igrači koji su odrasli u našem Mostaru. Nadam se da će dvorana biti ispunjena i da će pobijediti bolji tim. Nadam se da ćemo to biti mi, rekao je novi trener Mostarskih kiša Sejo Rebac, legenda bh. futsala.

Kiše su novu sezonu dočekale sa provjerenim imenima poput Jasmina Mušanovića, Sanjina Cerovine, Dine Ćemalovića, Ildara Klarića, Harisa i Adija Mezita, a osvježenje u timu je Dino Đermanović. Predsjednik kluba Bakir Ćemalović također vjeruje da će u subotu biti futsal spektakl na mostarski način, te da će Kiše ostvariti trijumf.

– Respektujemo protivnika, ali želimo pobijediti i upisati prve bodove sezone. Siguran sam da igračima ne treba veći motiv od gradskog derbija i nadam se da nas neće iznevjeriti, rekao je Ćemalović najavljujući derbi.

Mostarske kiše će u subotu nastupiti u najjačem sastavu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh