Fudbal

José Mourinho: Ekipa Rome slabija od prošlosezonske, ne želim reći šta mislim o današnjoj utakmici

Ovo je bio peti ligaški poraz, a ujedno i četvrti poraz Rome u posljednjih sedam utakmica, a portugalski stručnjak je i ranije iskazao nezadovoljstvo pojedinim fudbalerima.

Jose Mourinho - TheSun.co.uk

Fudbaleri Rome doživjeli su peti ovosezonski poraz u domaćem prvenstvu, pošto su danas u okviru 12. kola italijanske Serije A nakon preokreta poraženi na gostovanju kod Venecije (3:2).

Poveli su domaći već u 3. minuti preko Matije Kaldare (Mattia Caldara), a onda je Roma u finišu prvog dijela uspjela postići dva pogotka i na krilima Eldora Šomurodova (Shomurodov) i Tejmija Abrahama (Tammy) doći do preokreta.

Međutim, Venecija je u 65. minuti došla do poravnanja preko Mattije Aramua (Mattia) koji je bio siguran s penala, a za novi šok trenera “Vučice” Žozea Murinja (Jose Mourinho) pobrinuo se David Okereke u 74. minuti.

Ovo je ujedno bio i četvrti poraz Rome u posljednjih sedam utakmica, a portugalski stručnjak je i ranije iskazao nezadovoljstvo pojedinim fudblaerima. Ni sada nije mogao biti zadovoljan, a jednog igrača je posebno kritikovao.

Šaravi promašio nemoguće

– Stvorili smo mnogo prilika i poluprilika, a frustrirajuće je to da u opasnim situacijama ne dajemo dobre lopte. Napravili smo to 20-ak puta. Kako je moguće stvoriti toliko prilika i ne realizovati ih? – zapitao se Murinjo, te nastavio:

– Prvi gol smo primili iz situacije koju smo jučer uvježbavali, a što se drugog gola tiče, tu bih se zaštitio i zadržao za sebe što mislim. Ne želim reći ni što mislim o onome što se dogodilo nakon našeg vodstva 2:1 i unatoč kontroli utakmice koju smo imali. Ono što je El Šaravi (Stephane El Shaarawy) promašio je zaista teško promašiti. Reći ću samo da je to bio važan trenutak u susretu. Toliko.

Ljut i na sudije

– Jednog dana ću shvatiti zašto se neke stvari dešavaju. One znaju ostati skrivene godinama, ali jednog ću dana shvatiti – rekao je Murinjo te dodao:

– I dalje tvrdim da je naš cilj četvrto mjesto i to ću tvrditi sve dok će biti matematički moguće dohvatiti ga. Mislim da ova ekipa nije jača od prošlosezonske. Izgubili smo iskustvo. Imam ugovor na tri godine i znam da će ova sezona možda biti bolna za dušu i tijelo, ali je vrlo, vrlo važna za mene da bih shvatio što nisam mogao prije dolaska. A već sad znam više nego što sam znao prije dva mjeseca – poručio je Portugalac, prenosi Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh