Fudbal

Sarajevo ponovo kiksalo, Rudar odnio vrijedan bod s Koševa

Nogometaši Sarajeva i Rudara podijelili su bodove na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u 15. kolu m:tel Premijer lige BiH odigravši neriješeno 1:1. Bordo tim je tako ponovo propustio osvojiti važne bodove na domaćem terenu.

Sarajevo Rudar - klix

Bordo tim je odlično ušao u meč. Imali su inicijativu od prvog sudijskog zvižduka, a u devetoj je mogao doći u vodstvo da su Ahmetović i Varešanović realizirali svoje šanse.

Ipak, dvije minute kasnije Sarajevo dolazi u vodstvo. Pidro je ubacio iz kornera, a Lazić je sjajno skočio i zakucao loptu u mrežu za veliko slavlje navijača na stadionu Koševo.

Nastavilo je Sarajevo dominirati i nakon vodećeg gola, ali je nakon pola sata meča uslijedio šok. Nakon loše reakcije odbrane Bordo tima, Amoah je iskoristio dobar centaršut Zekanovića i izjednačio rezultat na 1:1. Do odlaska na poluvrijeme nije bilo više uzbuđenja, a zanimljivo da su u prvih 45 minuta viđena samo tri šuta, od čega su dva bila i golovi. prneosi “Klix“.

I u nastavku meča Sarajevo je krenulo ofanzivno, a gosti su imali sreće već u drugoj minuti drugog poluvremena kada je nakon greške golmana Topolovića lopta udarila u stativu. Prethodno je udarac uputio Bodul.

Vrlo važan trenutak meča dogodio se u 62. minuti kada je Lazić dobio drugi žuti karton pa je Sarajevo posljednjih pola sata igralo s igračem manje. Stekao se dojam da je Lazić napravio bespotreban prekršaj.

Gosti su se opredijelili za igru na kontre, a iz jedne takve je Pidro u posljednji tren spasio zicer nakon se što u dobroj situaciji našao Jakupović. Do kraja meča Sarajevo je jalovo napadalo pa se dobro organizovani Rudar uspio odbraniti i osvojiti važan bod.

Sarajevo je današnjim remijem prestiglo Slobodu i nalazi se na trećem mjestu Premijer lige BiH, dok je Rudar na devetoj poziciji. Bordo tim će u narednom kolu gostovati u Bijeljini protiv Radnika, dok će Rudar u Prijedoru dočekati Željezničar.

Rezultat i strijelci:

Sarajevo – Rudar 1:1 (Lazić 11′ – Amoah 31′)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh