Fudbal

PSG želi u završnici prijelaznog roka dovesti Haalanda kao zamjenu za Mbappea

Erling Haaland - SCsport.ba

Paris Saint-Germain sprema se za iznenađujući potez u završnici prijelaznog roka u kojem bi u svoj klub doveo Erlinga Haalanda kao zamjenu za odlazećeg Kyliana Mbappea.

Naime, Mbappe je na pragu ostvarenja svog sna da zaigra za Real Madrid, što je natjeralo trenera Mauricija Pochettina da se okrene Haalandu iz Borussije Dottmund.

Francuski gigant se sprema ponuditi 170 miliona eura za norveškog napadača, tvrdi The Telegraph. Haalanda su tokom ljetnog prijelaznog roka mnogi tražili, prije svega Chelsea i Manchester United, ali činilo se da je zadovoljan ostankom u Njemačkoj.

Međutim, šanse da zaigra pored Lionela Messija i Neymara mogle bi se pokazati previše dobrim da bi odbili 21-godišnjaka.
Haalanda zastupa super menadžer Mino Raiola, kojeg je PSG kontaktirao zbog mogućnosti kupovine igrača u završnici prijelaznog roka koji se zatvara 31.augusta.

Dortmund je do sada bio ustrajan u insistiranju da Haaland ove godine ne ide nigdje, a u prilog im ne ide i to što ukoliko ga izgube neće imati mnogo vremena da nađu adekvatnu zamjenu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh