Fudbal

Obećao jedno, radi drugo: Zašto Bugarin na klupi Zmajeva ignoriše klupski fudbal u BiH?

Ivaylo Petev, bugarski trener na klupi fudbalske A reprezentacije BiH, ni za predstojeće tri utakmice nije pozvao nijednog igrača iz domaćeg prvenstva.

Ivaylo Petev - SCsport.ba

Ni na prvobitnom spisku selektor Zmajeva za martovske kvalifikacione mečeve protiv Finske i Francuske nije bilo igrača iz PLBiH.

Bugarin je naš šampionat izignorisao i sada, mada je na predstavljanju 27. janauara 2021. godine, koje je održano u prostorijama Fudbalskog saveza BiH, najavio da je domaći fudbal “jako bitan”.

– Hvala na pitanju, to je jako bitno pitanje – govorio je Petev 27. januara na novinarski upit o elitnom razredu našeg fudbala, a potom je dodao:

– Da vam kažem kako ja radim i šta sam radio prije. Ja ću pogledati sve i jednu ekipu iz Premijer lige BiH. Uživo. Tako da ću naučiti sve igrače za jako kratko vrijeme – obećao je tada Petev, što se može pogledati u priloženom videozapisu.

No, u praksi su stvari bile drugačije. Koliko mu je važno pitanje bh. klupskog fudbala Bugarin je pokazao sa dva pomenuta spiska na kojima nije bilo nijednog imena iz domaće lige. prneosi “Faktor“.

Vjerujemo da je selektor bio na Grbavici i svjedočio kako Velež može parirati i biti bolji od renimoranih evropskih klubova kakav je AEK. Ili je možda propustio ovaj duel?

Da li je propustio i revanš utakmicu prvog pretkola Lige evropskih prvaka kada je Borac slavio protiv favorizovanog Cluja iz Rumunije i izborio produžetke, ali je u 118. minuti ispao iz kvalifikacija elitnog klupskog takmičenja. Jedna pobjeda je možda slučajna, ali dvije su dokaz da i u PLBiH ima kvaliteta…

Pitanje je zašto Bugarin na klupi Zmajeva ignoriše klupski fudbal u BiH?

Meč protiv Francuske igra se 1. septembra u Strasbourgu, a Zmajevi se potom vraćaju u BiH, gdje će odigrati prijateljski meč sa Kuvajtom (4. septembra) i kvalifikacioni protiv Kazahstana (7. septembra). Oba ova duela igrat će se na zeničkom Bilinom polju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh