Fudbal

Konferencijska liga / Velež okončao evropski put porazom od Elfsborga

Uzvratni meč 3. pretkola UEFA-ine Konferencijske lige između Veleža i Elfsbora odigran je večeras na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Velež - Screenshot

Mostarski Velež okončao je svoj evropski put večerašnjim porazom od švedskog Elfsborga rezultatom 1:4 (2:5).

Više od 10.000 navijača Rođenih pružalo je podršku svom timu na Grbavici, pišu “Vijesti“.

Šveđani su poveli u 3. minuti, strijelac je bio Frick. Elfsborg je poveo nakon velike greške odbrambenog igrača Rođenih. Isić je ispred gola Veleža greškom dodao loptu protivničkom napadaču Fricku koji je uspio da matira golmana Rođenih.

U 15. minuti Elfsborg je poveo sa 2:0. Strijelac je bio Okkels. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 2:0 za goste.

Okkels postiže treći gol za Elfsborg u 48. minuti. 52′ Bogdanović je odbranio penal, ali je Frick bio na pravom mjestu i poslao loptu u praznu mrežu.

81′ Velež postiže utješni pogodak za 1:4, strijelac je bio Georgijević.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh