Fudbal

Barcelona može povući Mesijevu ‘desetku’ samo pod jednim uslovom

Problem predstavlja pravilo La Lige.

Lionel Messi - Scsport.ba

Barcelona nije mogla zadržati Lionela Mesija (Messi), a čini se da neće moći da u njegovu čast penzioniše dres sa brojem 10. Tačnije, katalonski klub to može učiniti, ali bi se zbog pravila španske La Lige morao odreći registracije jednog igrača.

Naime, prema pravilima španske La Lige klubovi moraju prijaviti 25 fudbalera za sezonu i dodijeliti im brojeve od 1 do 25. Golmani nose brojeve 1, 13 ili 25, dok u rijetkim prilikama rezervni igrači prebačeni u prvi tim mogu dobiti brojeve na dresu od 26 do 50.

Što znači, da ako bi Barcelona povukla Mesijevu “desetka” morala bi žrtvovati mjesto jednog igrača u svom sastavu za narednu sezonu, a obzirom na to u kakvoj je situaciji katalonski klub, teško da će do toga doći, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh