Fudbal

Šemsudin Hasić najuspješniji sportski radnik u BiH o mešetarima u nogometu

Šemsudin Hasić ima sve reference da bude predsjednik Saveza. Realiziran je kao čovjek, dokazao se kao menadžer, znanjem, iskustvom, jasnom vizijom i autoritetom okupio je sve najbolje u svom “dream teamu”.

Šemsudin Hasić - Klix.ba

Ostat će zapisano da je Velež “neplanirano” i mimo mešetarskih “shema” izborio plasman u Premijer ligu, potom i u Evropu. Zahvaljujući Hasiću, Pekušiću, Kevelju, Uzunoviću, “Rođeni” su u modi. Kakve li ironije, pojedinci iz federalnog i “krovnog” saveza činili su sve da Veleža drže po strani, a veležovci, Rođeni spašavaju obraz bh.nogometa. Nakon očekivanog trijumfa protiv irskog predstavnika, Velež je ostvario senzacionalnu pobjedu nad AEK-om.

Nakon utakmice “glavni igrač” ove generacije Hasić je za Sportske.ba izjavio:

Halalio sam svima koji su radili protiv Veleža. Neko bi im i zahvalio, jer su nas još više čeličili. Vrijedilo je, isplatila se svaka kap znoja što sam sa svojim saradnicima, treneri sa igračima, a uz frenetičnu podršku, prošao i postigao. Mi radimo i živimo za ovakve utakmice. Neće nas zaustaviti paraziti na nogometnoj sceni. Ostvarili smo večeras značajnu pobjedu, ali mi se okrećemo prvenstvu. Imamo svoj jasan cilj od kojeg ne odustajemo. Mi se umoriti nećemo– poručio je Šemsudin Hasić.

Sve se poklopilo na Grbavici. Feđa Dudić, Veselin Đurasović, Avdo Kalajdžić, Mustafa Kodro, Igor Melher i svi igrači potrudili su se da pobjedom dvostruko obraduju predsjednika Hasića.

Naime, Hasiću je u petak rođendan. Petak, Bajram, trijumf i sve to za rođendan. Čestitamo!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh