Fudbal

Selekcija Danske rutinski savladala BiH uoči odlaska na EURO

Fudbalska reprezentacija BiH predvođena selektorom Ivaylom Petavom doživjela je još jedan poraz. Selekcija Danske, koja će nastupiti na predstojećem Evropskom prvenstvu, slavila je sa 2:0 na Brondby stadionu.

Danska - Reuters

Utakmica sama po sebi nije ponudila mnogo lijep i dobar fudbal, a domaća selekcija bila je ta koja je diktirala tempo od početka do kraja susreta.

Prvi gol na meču pao je već u 18. minuti, a nakon konfuzije u odbrani BiH strijelac za Dansku bio je Braithwaite.

Do odlaska na odmor igralo se najviše na sredini terena. Danci su bili opasniji, žešći u napadima, ali su se oni mahom završavali na ivici kaznenog prostora.

Pritisak domaće selekcije nastavio se i u nastavku susreta, ali bez nekih stopostotnih prilika i na jednoj i na drugoj strani. Ipak, bolju igru Danci su krunisali ponovo u 74. minuti preko Corneliusa. prenosi “N1

Najozbiljniju šansu BiH je imala 10 minuta pred kraj susreta, ali Prevljak je loše šutirao iz izgledne pozicije unutar šesnaesterca.

Ovo je 12. uzastopna utakmica reprezentacije BiH u kojoj nisu zabilježili pobjedu. Posljednji trijumf datira još iz novembra 2019. godine kada je BiH bila bolja od Lichtensteina sa 3:0 u kvalifikacijama za EURO.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh