Fudbal

Prijateljska utakmica / Zmajevi danas igraju na Grbavici protiv Crne Gore

Više od 18 mjeseci nogometna reprezentacija BiH nema pobjede na vlastitom kontu.

Fudbalska reprezentacija BiH - N/FS BiH

Nova prilika da se to promijeni bit će večeras na Grbavici, gdje Zmajevi u prijateljskom susretu dočekuju Crnu Goru.

Selektor Ivaylo Petev je lišen usluga Edina Džeke i Miralema Pjanića, ali skoro je izvjesno da će na teren od prve minute postaviti najbolje što ima u trenutnom kadru.

Vidjet ćete na koji ćemo način igrati, ne bih sada govorio o tome. Želim da odigramo dobru utakmicu, da budemo odgovorni i da pobijedimo. S obzirom na to da na spisku imamo dosta novih igrača isprobaćemo ih sve. Ipak, važno je da održimo naš sistem igre i da napredujemo”, kazao je Petev na jučerašnjoj press-konferenciji.

Probleme sa izostancima ima i crnogorski selektor Miodrag Radulović, koji neće moći računati na zvijezde poput Jovetića i Savića.

Ovo su jedine prijateljske utakmice koje ćemo imati ove godine. Daćemo šansu igračima koji su imali manju minutažu i novim igračima, da pokažu koliko mogu u jednom jakom meču. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo izvući benefit za sepembarske mečeve”, istakao je Radulović.

Utakmica na Grbavici počinje u 18 sati, glavni sudija je Novak Simović iz Srbije, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh