Fudbal

Klub mu izašao u susret: Messi već otišao na odmor, neće nastupiti u posljednjem kolu La Lige

Lionel Messi odigrao je prije pet dana protiv Celte svoju posljednju utakmicu za Barcelonu ove sezone, ako ne i u karijeri. Messi je, naime, preskočio današnji Barcelonin trening i sutra neće nastupiti protiv Eibara u posljednjem kolu La Lige.

Lionel Messi - Scsport.ba

Messi je dobio dopuštenje kluba da preskoči trening i utakmicu, a službeno je objašnjenje ono prema kojem se Messiju izašlo u susret kako bi imao više vremena oko pripreme za Copa Americu, što ima smisla, jer takmičenje počinje već 13. juna, piše “SCsport“.

Messiju ugovor s Barcelonom istječe 30. juna, a nakon svega što se događalo prošlog ljeta, kada je insistirao na odlasku, povratak na Camp Nou je pod znakom pitanja.

Messi je ove sezone za Barcelonu odigrao 46 utakmica. Postigao je 38 golova, od čega je 30 zabio u utakmicama Primere i po osmi će put biti najbolji strijelac španskog prvenstva, osim ako Gerard Moreno u posljednjem kolu ne postigne sedam golova, što je, naravno, teško zamisliti… U prvenstvenim utakmicama upisao je i devet asistencija.

Barcelonine navijače čeka neizvjesnih mjesec dana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh