Fudbal

Salihamidžić o dolasku Nagelsmanna u Bayern: “Siguran sam da ćemo se s njim dobro zabavljati”

Julian Nagelsmann na kraju sezone napustit će RB Leipzig i preuzeti klupu Bayern Münchena, potvrdila su danas oba kluba.

Hasan Salihamidžić - Twitter

Prema Bildu, Bayern će platiti 25 miliona eura odštete, što je novi svjetski rekord u transferu trenera.

Želja za saradnjom bila je obostrana. Nagelsmannu je davna želja bila voditi Bayern, a Leipzigov izvršni direktor Olivier Mintzlaff kaže da mu je trener rekao da bi mu to bilo ostvarenje sna.

“Nakon glasina da ga Bayern želi za trenera, Nagelsmann nam je prišao i rekao nam da bi mu to bilo ostvarenje sna i da bi se volio preseliti u Minhen ako se prilika ukaže. Julian je započeo fantastično putovanje s Leipzigom i uspješno je razvijao naš klub. S njim smo potpisali dugoročni ugovor koji nije uključivao mogućnost rastanka, ali njegova je intenzivna želja značila da ćemo mu otvoriti vrata ako se ispune određeni uvjeti, odnosno ako Bayern može ispuniti naša finansijska očekivanja”, rekao je Mintzlaff, a prenosi Calciomercato.

Nagelsmann je rođeni Bavarac, a s klubom svog života potpisat će petogodišnji ugovor, ali tvrdi da mu novonastala situacija neće skrenuti fokus s aktualnog posla.

“Prerano je za oproštaje i sjećanja jer nisam završio posao u Leipzigu. Moja misija završava na ljeto, ali do tada ću nastaviti punim gasom. Leipzig je nešto posebno, ali nikad nisam krio da sam oduševljen trenerskom pozicijom u Bayernu i da bih bio sretan da dobijem posao u Bayernu ako se ta jedinstvena prilika ukaže”, rekao je 33-godišnji stručnjak.

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić bio je razlog za odlazak Hansija Flicka, ali i ranijih trenera poput Nike Kovača. Flick se konkretno žalio da je Braco uništio porodičnu atmosferu u klubu. Međutim, uvjeren je da će se s novim trenerom dobro slagati, prenosi “SCsport“.

“Razgovori su bili vrlo konstruktivni. Siguran sam da ćemo se s njim dobro zabavljati”, rekao je Salihamidžić, a predsjednik Herbert Heiner dodao:

“Nagelsmann predstavlja novu generaciju trenera. Iako je mlad, ima impresivnu karijeru. Uvjeren sam da ćemo s njim nadograđivati velike uspjehe iz proteklih godina”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh