Fudbal

Benzema: “Spreman sam, dobro se osjećam”

Moram da nastavim da pomažem svom timu, a Atalanta je dobra ekipa – mi nikoga u Ligi šampiona ne potcijenjujemo.

Karim Benzema - Avaz.ba

Napadač Real Madrida Karim Benzema nije bio u sastavu španske ekipe u prvom meču osmine finala Lige Šampiona protiv Atalante, ali će se vratiti u ekipu za revanš. Tim povodom govorio je biranim riječima o ekipi iz Bergama, ali i o potencijalnom povratku u Madrid nekadašnjeg kolege iz ofanzivne linije – Kristijana Ronalda (Cristiano). Real u utorak od 21 sat dočekuje Atalantu u Madridu, a rezultat u prvom duelu bio je 1:0 za Špance.

Spreman sam, dobro se osjećam i skroz sam se oporavio, rekao je Benzema i dodao:

Moram da nastavim da pomažem svom timu, a Atalanta je dobra ekipa – mi nikoga u Ligi šampiona ne potcijenjujemo. Oni postižu zaista mnogo golova, a u Ligi prvaka je uvijek veliki pritisak. Mi poštujemo rivale, ali smo svjesni da smo i mi snažan sastav, izjavio je 33-godišnji Benzema, koji se potom osvrnuo i na pisanja medija o potencijalnom povratku Ronalda u Real Madrid.

Ne mogu da govorim o igračima koji nisu članovi našeg tima. Ronaldo igra za Juventus i za njih postiže mnogo golova. Oni će odlučiti o njegovoj budućnosti, rekao je francuski napadač.

Benzema je u Realu od 2009. godine, a sa „Kraljevskim klubom“ osvojio je četiri Lige šampiona i tri La Lige, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh