Fudbal

Bivši nogometaš Villarreala Franco Acosta pronađen mrtav

Bivši urugvajski nogometaš Franco Acosta (25), koji je tokom karijere igrao za Villarreal i Racing Santander, pronađen je mrtav nakon što je nestao u pokušaju da prepliva rijeku na području Canelones, na jugu zemlje.

Franco Acosta - Lasexta

Prema pisanju urugvajskih medija, tijelo mladog sportiste pronađeno je praktično na istom mjestu gdje je posljednji put viđen. Pomorske vlasti za Acomom tragale su od subote, a više detalja trebalo bi biti poznato nakon istrage. prenosi “Klix“.

Rođen u martu 1996. godine, urugvajski nogometaš je započeo profesionalnu karijeru u Fénixu, gdje je debitovao 2013. Dvije godine kasnije, napadač je igrao na prvenstvu Južne Amerike U-20 i na Svjetskom prvenstvu u istoj kategoriji u timu Urugvaja za koji su nastupali igrači kao što su Erick Cabaco, Mauro Arambarri, Nahitan Nández i Gastón Pereiro.

Iste sezone, Acostu je angažovao Villarreal, gdje je uglavnom igrao za drugu ekipu, a nešto kasnije je dospio do prvog tima i u junu 2015. je debitovao u UEFA-inoj Evropskoj ligi u pobjedi Žute podmornice protiv francuskog Lyona 2:0 golovima Bruna Sorijana i Lea Baptistaa.


Konačno, 2018. otišao je u Racing Santander, klub u kojem je proveo sezonu prije povratka u Urugvaj, gdje je branio boje niželigaša Plaza Colonia, Boston Rivera i Atenas de San Carlos u kojem je imao posljednji angažman.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh