Fudbal

Dok čeka na novi termin: Poznato ko će suditi duel Željezničar – Zrinjski

Utakmice šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igrat će se u subotu (tri) i ponedjeljak (dvije), dok novi tremin susreta Željezničar – Zrinjski još nje određen.

Duel dva posljednjeplasirana sastava Mladosti i Olimpika otvorit će šestu rundu domaćeg šampionata, a susret u Doboju kod Kaknja igra se u subotu 29. augusta sa početkom u 16 sati. Za glavnog sudiju ove utakmice određen je Mateo Musa iz Čitluka,piše Faktor.

Istog dana od 19 sati sastaju se Velež i Tuzla City, uz direktan prijenos na kanalu Arena Sport. Za glavnog arbitra na ovom meču delegiran je Haris Kaljanac iz Sarajeva.

Subotnji program zaključit će meč s Tušnja gdje će Sloboda od 20 sati ugostiti Široki Brijeg, a uloga glavnog sudije na ovom meču povjerena je Milošu Gigoviću iz Bosanske Gradiške.

Sarajevo i Borac, dva tima koja našu zemlju uz Željezničar i Zrinjski predstavljaju u Evropi, svoje susrete šestog kola igrat će u ponedjeljak.

Borac će u lokalnom derbiju na Gradskom stadionu ugostiti Krupu od 16 sati, a ovaj meč će suditi Dragan Petrović iz Banja Luke, dok Sarajevo će od 18 sati gostovati u Bijeljini kod Radnika. Pravdu na meču Radnik – Sarajevo dijelit će Zoran Grbić iz Prijedora.

Oba susreta koja se igraju u ponedjeljak moći ćete pratiti u direktnom prijenosu na kanalu Arena Sport.

Derbi Željezničar i Zrinjskom povjeren je Elvisu Mujiću iz Banovića, no termin i satnica za ovaj susret nisu još poznati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh