Fudbal

Banjaluka: U haremu Ferhat pašine džamije svečana dodjela vakufnama i zahvalnica

Glavni imam MIZ Banja Luka Adnan ef. Jusić pojasnio je za Agenciju MINA da je riječ o projektu – akciji Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Banja Luka pod nazivom “Pedeset vakifa”. kojim će biti upotpunjen vakuf Raife Mešinović.

„Prema vasijjetu, odnosno njenoj želji, ovaj objekat će se koristiti kao kuća za imama Sefer-begove džamije u Banja Luci. U narednoj fazi biće izvršeni i potrebni radovi na adaptaciji ovog objekta“, kazao je ef. Jusić.

Istakao je da su u akciji učestvovale džematlije, ne samo iz Banjaluke, nego i iz dijaspore i drugih mjesta naše zemlje.
Na današnjoj svečanosti prisutnim vakifima obratio se muftija banjalučki, Nusret ef. Abdibegović koji je istakao vrijednost vakufa i obavezu njegovog očuvanja i zaštite, sa posebnim osvrtom na vakuf u Banja Luci.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh