Fudbal

Manchester United je stigao do pobjede za rekord, ali uz veliku sudačku pomoć: Gdje je bio var u ovoj situaciji?

Manchester United je postigao prvi gol na utakmici nakon poprilično sporne sudačke odluke

Aston Villa's Ezri Konsa (left) concedes a penalty to Manchester United's Bruno Fernandes during the Premier League match at Villa Park, Birmingham.,Image: 541584690, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications., Model Release: no

Nogometaši Manchester Uniteda u četvrtak su u posljednjoj utakmici 34. kola engleskog nogometnog prvenstva s 3:0 pobijedili Aston Villu i ostali u igri za nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Ovom pobjedom “Crveni vragovi” su se upisali u knjige rekorda Premiershipa postavši prva momčad koja je dobila četiri utakmice u nizu s najmanje tri gola razlike.

Kontroverzna situacija
No, susret je obilježila i jedna kontroverzna situacija.

Riječ je o prvom golu za “Crvene vragove” koji je postigao Bruno Fernandes iz jedanaesterca u 28. minuti. On je i izborio najstrožu kaznu, no ponovljene snimke su pokazale kako je bila riječ o velikoj sudačkoj pogrešci jer je Portugalac bio onaj koji je nagazio na nogu Villinog igrača Ezrija Konse te nakon toga teatralno pao.

Tu situaciju možete pogledati OVDJE.
Nakon utakmice sudac Jonathan Moss našao se na velikom udaru kritika i Englezima nije jasno kako je uz VAR mogao donijeti ovakvu odluku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh