Fudbal

Amar Osim: “Nakon četiri mjeseca ne znaš hodati, a ne igrati, utakmica je bila tipično naša”

Amar Osim je nakon prijeteljske utakmice sa Veležom i pobjede 3:2 izjavio da su čudni dojmovi.

Amar Osim - Fena

Bio je to prvi meč za obje ekipe nakon gotovo četiri mjeseca pauze izazvane korona virusom i prekidom prvenstva.

Čudni su dojmovi jer smo se odvikli igranja utakmica. Nadam se da ćemo što prije doći u normalu. Nakon četiri mjeseca ne znaš hodati, a ne igrati na terenu. Nekako su bili uhodaniji od nas. Sastavili su ekipu koja bi trebala igrati, a mi smo kombinirali. Zadovoljni smo jer se niko nije povrijedio, jer igrači nisu zaboravili da hodaju“, rekao je Osim, dodavši:

Podijelili smo nekako ekipe da svi igraju, a nemamo dovoljno igrača na svim pozicijama. Neki su bolesni, nemaju koronu, samo su bolesni. Nećemo žuriti s pojačanjima jer će se otvarati situacije u julu i augustu. Znamo šta nam treba, ali neću reći konkretno.

Opći utisak je ipak dobar…

Utakmica tipično naša gdje i dajemo i primamo golove. Protivnik je kažnjavao naše greške, a to ne može svako. Bolje da je i ovako nego da je neka utakmica 0:0. Fin teren, protivnik, sudije…

Zapažen nastup imao je novajlija Luka Juričić koji je i postigao gol.

Dao je gol što je važno za napadača i pokazao neke karakteristike koje nam mogu biti korisne“, zaključio je Osim, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh