Fudbal

Senad Jahić se oglasio nakon što je Sarajevo i zvanično postalo prvak: “Uradili smo sve što je bilo u našoj moći”

Sarajevo je i definitivno prvak za sezonu 2019/2020.

Senad Jahić - Sport1.oslobodjenje.ba

Današnjim odlukama Takmičarske komisije i Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo postao je i zvanično prvak naše zemlje za sezonu 2019/2020.

Iz FK Sarajevo su se oglasili nakon što je Bordo tim službeno postao prvak BiH. Evo šta su imali za reći.

Fudbalski klub Sarajevo odbranio je titulu prvaka Bosne i Hercegovine! Drugu godinu zaredom prvak je sa Koševa!

Nakon što je uslijed pandemije Korona virusa u martu zaustavljena Premijer liga Bosne i Hercegovine, Takmičarska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na danas održanoj sjednici donijela je odluku da se sezona neće nastaviti, te da se verifikuje trenutno stanje na tabeli kao konačno. Odluku je potvrdio i Izvršni odbor NS/FS BiH na sjednici održanoj večeras.

Nakon više sastanaka sa NS/FS BiH gdje je stav Kluba bio da se sezona treba nastaviti ukoliko se steknu potrebni uslovi, današnjom odlukom na osnovu instrukcija nadležnih organa, okončana je sezona 2019/20.

Osvajanjem najviše bodova nakon 22. kola gdje je svaka ekipa odigrala po dva meča međusobno, po sedmi put ukupno, a drugi uzastopno FK Sarajevo prvak je države. Potvrdom titule na osnovu trenutnog stanja NS/FS BiH je slijedio brojne primjere iz Evrope gdje je sezona zaključena nakon kompletiranja 2/3 prvenstva.

SENAD JAHIĆ: “Pobrinuli smo se da su igrači testirani, da stadion zadovoljava potrebne uslove, sve što je bilo u našoj moći. Odluka Takmičarske komisije i Izvršnog odbora je potpuno osnovana obzirom na kompletirani broj utakmica. Čestitam navijačima, igračima i ostalim uposlenicima na odbrani titule prvaka BiH”.

O proslavi druge uzastopne titule, sedme u ukupnoj historiji kluba, navijači i šira javnost će biti pravovremeno informisani“, stoji u saopštenju FK Sarajevo, piše “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh