Fudbal

Aleksandar Čeferin o prekidu sezone: “Ako je to odluka vlasti, šta klubovi mogu”

Predsjednik UEFA-e, Aleksandar Čeferin govorio je o nastavku prvenstva širom Starog kontinenta..

No image - Haber.ba

Nama je važno da znamo ko je prvak, a ko je drugi, treći i četvrti i dalje. Mislim da se rano zaključenje sezone ne smatra idealnom stvari, jer se situacija može znatno poboljšati i svi možemo igrati, osim nekoliko prvenstava. Ali ako je to odluka Vlade, šta klubovi ili lige mogu učiniti, ne mogu ništa, rekao je Aleksandar Čeferin.

Konkretno se dotakao i Francuske.

Preuranjena odluka. Imamo dvije ekipe u Ligi šampiona ove sezone i što znači da oni neće igrati do avgusta. Ne znam da li je to dobro za njih. Neće igrati i ona će se takmičiti u jako teškim utakmicama. Ipak, to nije moja odluka i to moramo da poštujemo. Nećemo se baviti tom situacijom. Poslali smo im smjernice koje im mogu biti formula za kvalifikacije za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Istakao je i da UEFA ima konkretan plan za kraj sezone.

Imamo konkretan plan za kraj sezone. Siguran sam da će većina zemalja završiti svoje lige. Ukoliko neko ne želi, po svom izboru, moraće da igra kvalifikacije za učešće u evropskim takmičenjima. Moramo sačekati da Izvršni odbor UEFA potvrdi datume, ali mogu reći da će sezona u Evropi biti završena, ako sve ostane kako treba, u avgustu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh