Fudbal

Premijer Nizozemske donio odluku: Nogometna sezona je završena

Evropska nogometna federacija (UEFA) dala je danas preporuku da se nacionalna prvenstva završe po predviđenom formatu, ali su im Nizozemci prvi otkazali poslušnost.

Ajax Champoions - Informativa.ba

Naime, nizozemski premijer Mark Rutte je na večerašnjoj konferenciji za medije saopštio da će sve nogometne aktivnosti u Nizozemskoj biti otkazane do 1. septembra.

Nogometni savez Nizozemske nije želio da prvak bude odlučen za zelenim stolom, ali nakon izjave premijera čini se da neće postojati druga opcija.

Premijer očito smatra kako je borba s koronavirusom daleko od dobijene i da je potrebno nastaviti s nešto strožijim mjerama.

Podsjetimo, Nizozemci su, kao i većina evropskih zemalja, prekinuli prvenstvo 15. marta, a u tom trenutku Ajax i AZ Alkmaar su bili bodovno poravnati na vrhu.

Međutim, tim iz Amsterdama je imao bolju gol-razliku, dok je i trećeplasirani Feyenoord teoretski imao šansu da se uključi u borbu za titulu, prenosi “Klix”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh