Fudbal

Nogometaši Wuhana se vratili kući: Tri mjeseca bili su odvojeni od porodica

Nakon što su tri mjeseca proveli na putu i odvojeni od svojih porodica nogometaši kineskog prvoligaša Wuhana vratili su se kući, a već u srijedu čeka ih trening.

Wuhan, nogometaši - Nacional

Nogometaši Wuhan Zalla vratili su se u grad iz kojeg se počeo širiti koronavirus. Tim je dočekalo više desetina oduševljenih navijača, kao i porodice, a nogometaši su dobili bukete cvijeća.

Nogometaši Wuhana napustili su grad u januaru i otišli na pripreme. Kada su kineske vlasti odlučile zatvoriti grad od 11 miliona stanovnika nogometaši ovog kluba bili su na pripremama u Španiji.

Nakon što je pandemija koronavirusa pogodila Španiju oni su se preko Njemačke vratili u Kinu. U mjestu Foshan potom su proveli još tri sedmice u obaveznom karantinu, a sinoć su stigli u Wuhan.

Narednih nekoliko dana provest će s porodicama, a španski stručnjak Jose Gonzalez naredni trening zakazao je za srijedu, prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh