Fudbal

UEFA u srijedu zakazala novi sastanak o budućnosti evropskog fudbala

Krovna kuća evropskog fudbala (UEFA) zakazala je videokonferenciju s predstavnicima svojih članica za srijedu kada se očekuje da donesu odluku o nastavku sezone.

UEFA - Disciplinary.uefa.com

Fudbal u Evropi je u potpunosti zaustavljen usljed širenja koronavirusa, a na Starom kontinentu još se samo igra u Bjelorusiji. UEFA je za srijedu zakazala sastanak kako bi se razmotrile sve eventualne opcije za nastavak prvenstva, piše “Klix“.

UEFA će tražiti izvještaj dvije radne grupe koje su imale zadatak da razmotre sve mogućnosti o održavanju odgođenih utakmica, a na sastanku će se pričati i o epilogu reprezentativnih obaveza te ugovoru igrača i transfer roka.

UEFA je pozvala generalne sekretare svih 55 svojih članova na videokonferenciju koja će biti održana u srijedu 1. aprila u podne, a na tom sastanku će se raspravljati o onome što su dvije radne grupe uradile u proteklom periodu. To tijelo je osnovano prije dvije nedjelje s ciljem da razmotri sve opcije o održavanju odgođenih utakmica“, saopštili su, između ostalog, iz UEFA-e.

UEFA je na posljednjoj videokonferenciji odlučila otkazati Evropsko prvenstvo za 2021. godinu čime je znatno olakšala posao nacionalnim savezima da završe ovu sezonu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh