Fudbal

Ćiro Blažević iz Zagreba: Ne znam šta je gore – ovaj zemljotres ili korona

Tri snažna potresa, prvi jačine 5,3 drugi 5, a treći 3,4, pogodili su u nedjelju ujutro Zagreb i izazvala štete na zgradama.

Miroslav Ćiro Blažević - Hina.hr

Prvi snažni potres probudio je u nedjelju u 6,24 sati stanovnike Zagreba. Nešto kasnije dogodio se i drugi, pa treći…

Miroslav Ćiro Blažević, nekadašnji selektor nogometne reprezentacije Bosnee i Hercegovine, u razgovoru za “Radisarajevo” opisao je jutrošnju scenu koja ga je probudila.

“Spavao sam… Bio sam u krevetu kada je počelo tresti… U prvi trenutak nisam znao šta se dešava. No kada je potres trajao sve duži, shvatio sam da je zemljotres. Sve je trajalo 10-15 sekundi, ali bih rekao cijela vječnost”, priča Ćiro za ovaj portal.

Ćiro je u Zagrebu dočekao i koronu.

“Ne znam šta je gore – zemljotres ili korona. U oba slučaja smo zatvoreni u svoje domove. Prvi je mogao ugroziti veći broj ljudi, srećom nije. A korona? Ona nas je zatvorila u kuće, otuđili smo se jedni od drugih”, nastavlja Ćiro.

Blažević je odmah pitao kako je u Sarajevu. O nogometu nismo pričali. Baraž, Europsko prvenstvo sada su u drugom planu…

“MI, Bosanci, smo najjači ljudi. Sve ćemo mi podnijeti… I ratove i zemljotrese i neke korone… Nama ništa ne može. Čuvajte se. Budite u kućama, a uskoro ćemo opet biti zajedno”, kazao je Ćiro Blažević za Radiosarajevo.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh