Fudbal

Boban: “Nisam znao da je Milano u Sjevernoj Koreji”

Hrvatski fudbalski stručnjak Zvonimir Boban na zanimljiv način objasnio je trenutno stanje u Milanu, gdje je dobio otkaz.

Zvonimir Boban - Novilist.hr

Hrvat je sa funkcije sportskog direktora smijenjen nakon samo sedam mjeseci zbog intervjua listu “Gazeta delo Sport”.

Boban je kritikovao rad kolege Ivana Gazidisa zato što mu je “iza leđa” spremao zamjenu u liku Ralfa Ragnika, a onda mu je upravo uručio otkaz, piše “B92“.

“Nisam znao da smo u Sjevernoj Koreji. Moj intervju je pravno besprijekoran, a do njega je došlo nakon mnogih pitanja koja su ignorisana. Sa Ragnikom je bio dogovor u decembru”, rekao je Boban baš za “Gazetu”.

“Želim im svu sreću svijeta, ali su morali da me obavijeste”, smatra Boban.

Milan je i ove sezone u teškom stanju, tek je na sedmom mjestu na tabeli Serie A.

“Do prije nekoliko dana mislio sam da je laž da postoje dvije struje u klubu. Činjenica je da nije dobro kada se o tome govori, a razočaravajuće što se događa u trenutku kada se vidi napredak ekipe. Potezi bez poštovanja i elegancije nisu metode Milana, barem ne onog koga se sjećamo”, zaključio je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh