Fudbal

Redsi vezali dva poraza: Chelsea izbacio Liverpool iz FA kupa

Liverpool je vezao dva poraza nakon dugo vremena, a večeras su Redsi poraženi na gostovanju kod Chelseaja u osmini finala FA kupa rezultatom 2:0 i tako su se oprostili od ovog takmičenja.

Chelsea - SCsport.ba

Prethodno im je Watford prekinuo niz od 44. uzastopne utakmice u domaćem prvenstvu bez poraza, piše “SCsport“.

Udarac Sadija Manea u trećoj minuti odbranio je Kepa Arrizabalaga. Na drugoj strani pokušao je Cesar Azpilicueta u sedmoj minuti. Willian je u 13. minuti pogodio za prednost Plavaca od 1:0. Marcos Alonso j eu 18. minuti iz slobodnjaka pogodio prečku.

U nastavku Liverpool je imao dobre prilike preko Divocka Origija i Curtisa Jonesa. Do kraja prvog dijela pokušao je još jednom i Mane. Mason Mount je u 62. minuti još jednom uzdrmao prečku gostiju, da bi samo dvije minute poslije Ross Barkley postigao sjajan pogodak za 2:0.

Chelsea je napadao i dalje, a velike šanse imali su Pedro i Olivier Giroud. Redsi do kraja nisu uspjeli napraviti ništa i rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao.

Oba trenera izvela su kombinovane sastave.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh